Du visar för närvarande Svensk skola Teneriffa
Svensk skola Teneriffa

Svensk skola Teneriffa

På Teneriffa finns en förskola och skola för årskurs F-6 med möjlighet att även, via distansstudier, gå 7-9.

Skolan ligger i Los Cristianos i ett lugnt och bilfritt område alldeles invid havet. Den fina stranden använder skolan ofta i verksamheten både för lek, idrott och som ett härligt uteklassrum.

Svensk skola Teneriffa startades i september 2002 och är godkänd av Skolverket i Sverige. Undervisningen sker utifrån svensk läroplan, på både förskola och skola vilket ger bästa tänkbara förutsättningar för smidig övergång både vid ankomst och senare även vid återflytt till Sverige.

Svensk skola Teneriffa – en familjär skola där alla känner varandra

Med små grupper och hög lärartäthet blir alla elever ständigt sedda och får stort stöd i sin utveckling.

Språket är människans främsta redskap för att tänka, kommunicera och lära. Svensk skola Teneriffa erbjuder alla barn utökad undervisning i engelska och spanska redan från F-klass och som en del i leken även på förskolan. Att bli trygg i sitt modersmål grundar för andra språk och därför lägger skolan även mycket tid på läsförståelse och kommunikation i tal och skrift.

Världens bästa klimat finn på Teneriffa

Teneriffa bjuder på ett av världens behagligaste klimat. Du som kommer till Svensk skola Teneriffa är alltid välkommen att besöka Svensk skola Teneriffa och om ni vill skriva in era barn på skolan så välkomnas även dem som vill stanna kortare tid, från en vecka och upp till resten av deras skolgång.

I hjärtat av Los Cristianos

Skolan är belägen i den gamla fiskebyn Los Cristianos, som numera är en etablerad turistmagnet. Mängder med turister kommer hit under hela året och en av anledningarna är säkert vädret då Los Cristianos erbjuder kanske öns bästa väder. Staden har mängder av härliga restauranger och gränder som inbjuder till en fika eller tapasmiddag.

Mer information om Svenska skolan på Teneriffa finns på http://www.teneriffaskolan.se

Visa hela kategorin Utbildningar