Du visar för närvarande Shoppingcenter på Teneriffa
Shoppingcenter på Teneriffa

Shoppingcenter på Teneriffa

När man tänker Teneriffa så är shopping förmodligen inte det första man tänker på, men på bara ett decennium har Teneriffas shoppingutbud skjutit i höjden och blivit en unik destination som året runt kan erbjuda en kombination av sol, bad, äventyr, aktiviteter och riktigt bra shopping, där shoppingcenter ploppar upp som svampar överallt.

Även Teneriffa har hakat på trenden att skapa upplevelsebaserade shoppingcenter med caféer, restauranger, barer och aktivitetsplatser för barn och ungdomar. Det senaste exemplet på detta är Siam Mall i Playa de Las Americas på södra Teneriffa som nyligen slog upp portarna alldeles bredvid vattenparken Siam Park som är en av Teneriffas allra största attraktioner.

Så när du ska shoppa på Teneriffa så ska du besöka något av alla shoppingcenter på Teneriffa!


Shoppingcenter på Teneriffa (Norra och Santa Cruz)

I huvudorten Santa Cruz de Tenerife finns såklart många shoppingcenter. Klassiska El Corte Inglés, Meridiano och Trez de Mayo ligger alla på rad utmed Avenida Tres de Mayo i centala Santa Cruz och där finns verkligen allt för alla. El Corte Inglés är Spaniens motsvarighet till Sveriges NK, Meridiano påminner mer om en modern bombastisk galleria med ett enormt utbud som numera finns i varje stad i Sverige medan shoppingcentret Trez de Mayo som var det första av dessa tre är något mindre men med Teneriffas enda Mediamarkt!

Mellan La Orotava och norra sidans stora turistort Puerto de la Cruz finns det omtyckta och 40 000 m2 stora shoppingscentret Centro Comercial La Villa med 98 butiker och ett enormt utbud av allt därtill ett riktigt bra shoppingcenter på Teneriffa kan erbjuda.

Shoppingcenter på Teneriffa (Södra)

Nyöppnade Siam Mall och Parque Santiago 6 som dessutom båda har svenska inslag med HM-butiker är båda inriktade på upplevelseshopping med ett noga utvalt utbud av butiker, restauranger och aktiviteter för de yngre.

Klassiska Oasis och Safari som egentligen är två shoppingcenter i ett ligger utmed huvudavenyn i Playa de las Americas och erbjuder kanske den allra bästa shoppingen för den kräsne shopparen, men som många andra shoppingcenter på Teneriffa är omgiven av restauranger, barer och caféer, men också en minigolfvärld som är värt ett besök mellan shoppingrundorna.

För den allra mest kräsna finns Plaza del Duque som ligger insprängt emellan lyxhotellen i Costa Adeje och positionen säger väl egentligen allt om att Plaza del Duque erbjuder Teneriffas mest exklusiva shopping.