Du visar för närvarande Michelin restauranger Teneriffa 2020

Michelin restauranger Teneriffa 2020

Ännu fler Michelin restauranger på Teneriffa

Teneriffa fortsätter in i det nya decenniet med en stärkt position som ett alltmer lyxigare resmål med restauranger som över lång tid nu lyckats med att behålla Michelin-status. 2020 finns totalt 20 stycken restauranger listade i Guide Michelin, varav en restaurang med hela 2 Michelinstjärnor, 4 stycken med 1 Michelinstjärna vardera, 4 stycken med BiB Gourmand (Vällagad mat till bra pris) och 11 stycken med Plate Michelin (ingen stjärnrestaurang, men mycket bra matkvalitet) . Det är totalt 20 stycken restauranger på Teneriffa som är listade i Guide Michelin! De senaste åren har flertalet listade restauranger på Teneriffa minskat, men de restaurangerna som har Michelinstjärnor har haft sina stjärnor bestående under många år, vilket befäster Teneriffas ställning som den bästa "mat-ön" av alla Kanarieöar! Guide Michelin är en ansedd guide med rekommendationer och betygsättningar på riktigt bra restauranger som tilldelas stjärnor där 3 stjärnor betyder att det är ett exceptionellt bra kök som är värt en egen resa. 2 stjärnor står för utomordentlig matlagning, värt en egen omväg och 1 stjärna betyder att det är en mycket bra restaurang i sin kategori.

Bara att vara listad i Guide Michelin anses vara en bedrift i sig och är internationellt den allra mest eftertraktade utmärkelsen inom restaurangbranschen.

Mer information om Guide Michelin finns på den officiella hemsidan.
Michelin restauranger på Teneriffa

Michelin Restauranger på Teneriffa med stjärnor

Lyxhotellet Ritz Carlton Abama har tilldelats så många som 3 stjärnor där MB Restaurant behåller sina 2 stjärnor och den japanska restaurangen Kabuki som också har sin stjärna kvar. Restaurangen El Rincón de Juan Carlos i Los Gigantes har en stjärna för sitt enastående gastronomiska utbud, samtidigt som restaurang Kazan i huvudorten Santa Cruz behåller sin stjärna för 5:e året i rad! Ny på listan över restauranger med Michelinstjärna på Teneriffa är NUB i La Laguna. MB Restaurant (Guía de Isora)
Kabuki (Guía de Isora)
El Rincón de Juan Carlos (Los Gigantes)
Kazan (Santa Cruz de Tenerife)
NUB (La Laguna)
Michelin Restauranger på Teneriffa

Samtliga Michelin Restauranger på Teneriffa

Här är den kompletta lista på samtliga restauranger som listas av Via Michelin (röda länkar = att restaurangen är listad i Michelinguiden):
La Cúpula (Fañabe)
Sensu (Adeje)
Sucás (San Eugenio)
Casa Fito (Chimiche)
MB Restaurant (Guía de Isora)
Kabuki (Guía de Isora)
Txoko (Guía de Isora)
El Rincón de Juan Carlos (Los Gigantes)
Haydée (La Orotava)
Brunelli's (Puerto de la Cruz)
La Bola de Jorge Bosch (La Matanza de Acentejo)
Las Terrazas del Sauzal (El Sauzal)
La Sandunga (Tegueste)
NUB (La Laguna)
San Sebastián 57 (Santa Cruz de Tenerife)
Solana (Santa Cruz de Tenerife)
Sagrario (Santa Cruz de Tenerife)
Kazan (Santa Cruz de Tenerife)
Abikore (Santa Cruz de Tenerife)
La Posada del Pez (San Andrés)
Restauranger på Teneriffa

Teneriffaportalen rekommenderar

Den japanska restaurangen Kazan som fått en stjärna i Michelinguiden ligger i huvudorten Santa Cruz de Tenerife. Kazan betyder "vulkan" och hänvisar till Teneriffas landskap och "explosioner" av smaker som får åtnjutas vid besök.

Kazan har en modern inredning, inklusive en attraktiv sushibar. Njut av en hög kvalitet i det japanska köket, fullt av kreativitet och kontraster, tillagat med perfekt presenterade ingredienser. Priserna ligger ungefär mellan 48-69€. Kazan har också en utmärkelse i Guia Repsol.

Besök Restaurang Kazans hemsida för mer information och bordsbokning.