Du visar för närvarande Julbord och Julmat på Teneriffa
Julmat på Teneriffa

Julbord och Julmat på Teneriffa

Restauranger som serverar julbord och julmat på Teneriffa

Det finns flera restauranger som upprätthåller de fina svenska jultraditionerna med julbord och julmat på Teneriffa, och varför skulle man inte vilja njuta av god julmat bara för att man är på Teneriffa? 🙂 Restauranger som serverar julbord och julmat på Teneriffa återfinns alla på den södra sidan, centralt och lättillgängligt. Eller kanske vill du duka upp ditt egna julbord på Teneriffa med antingen en takeaway-jultallrik eller så köper du ingredienserna själv. Det mesta går faktiskt att få tag på.

...se till att boka bord i tid då det lätt blir fullbokat! Använd länkarna till respektive restaurang för mer information och bokning.

Swedish Corner finns inte längre med på listan och många frågar och tyvärr så är det som så att Swedish Corner inte längre finns kvar då man stängde igen i våras och överlät sin restaurang till en annan krögare som inte kör svensk mat.

OBS! detta inlägg är inte uppdaterat sen 2018 och gäller inte för 2019.
Julmat på Svenska Kyrkan Teneriffa

Svenska Kyrkan

På Svenska Kyrkans nyrenoverade café utmed strandpromenaden i Los Cristianos dukas det upp Jullunchbuffé på Julafton. Kyrkans restaurang är öppet på julafton, 24 december, kl 10-15. Där kommer det att finnas en buffé med julmat som är mellan kl 11-14. Svenskt, gott, traditionellt, precis som svensk julmat ska vara! Till buffén anmäler du dig mellan 6-20 december. OBS! Begränsat antal platser! Anmälan görs till mia.gyllenor@svenskakyrkan.se eller till expeditionen, tisdagar och torsdagar kl 10:15-12:00. Biljett hämtar du mot betalning i expeditionen. Pris (medlemmar): 30€ vuxna, 15€ barn (3-16 år). Inklusive dryck. Pris (icke medlemmar): 35€ vuxna, 20€ barn (3-16 år). Inklusive dryck. Mer information finns på Svenska kyrkan Teneriffas hemsida.
Julmat på Nordic Kitchen Teneriffa

Nordic Kitchen Teneriffa

På Nordic Kitchen som ligger i Playa de las Americas serveras en 3-rätters Julmeny bestående av en Jultallrik som förrätt med huvudrätt och efterrätt därtill. Julmenyn kostar 53€ per person och det är obligatorisk bordsbokning som gäller.

Besök Nordic Kitchens Facebooksida för mer information, priser, bordsbokning och öppettider under Julafton.
Takeaway julmat på Teneriffa

Julmat Takeaway

Nytt för i år är att det går att beställa Julmat Takeaway från Svenska Kyrkans restaurang - en mycket bra idé som vi hoppas blir ett uppskattat och återkommande inslag. Svenska Kyrkans Restaurang erbjuder en generös Take-away Jultallrik med Julens goda läckerheter. Den beställer du mellan 6-20 december via mail till mia.gyllenor@svenskakyrkan.se , eller till expeditionen tisdagar, och torsdagar kl 10:15-12:00. Ange namn, telefonnummer och eventuella allergier. Biljett fås mot betalning till expeditionen. Jultallriken hämtas Julafton 24 december mellan kl 10:00-12:00. Pris (medlemmar): 25€ vuxna, 15€ barn (3-16 år). Pris (icke medlemmar): 35€ vuxna, 20€ barn (3-16 år). Mer information finns här.

Att köpa egen julmat på Teneriffa

Det går som sagt att hitta det mest om man vill göra egen Julmat på Teneriffa. På IKEA i huvudorten Santa Cruz, på norra delen finns IKEA och där finns också den svenska affären (Tienda Sueca) (Svenska affären) som har köttbullar, prinskorv, julkorv, julskinka, sill, prästost, senap, pepparkakor och till och med snaps och glögg, julgodis samt mycket mera. Det är värt ett besök om man vill duka upp ett komplett julbord på Teneriffa. Till IKEA tar man sig med buss eller bil enklast.
i Los Cristianos finns det också livsmedelsbutiker där det går att hitta köttbullar, julkorv, julskinka, knäckebröd, rödkål m.m. Virginia Supermercado som ligger i Edificio Virigina på en tvärgata (Calle de Jesús Domínguez Grillo, 16) ett par kvarter nedanför huvudgatan Avenida Suecia. Även Guai (fd Carolina/Coviran) brukar ha en del produkter.

Mundo Sueco på Avenida Suecia har slagit igen för dom som undrar.