Du visar för närvarande Flyga till Teneriffa
flyga till teneriffa

Flyga till Teneriffa

Allt du behöver veta om att flyga till Teneriffa

Det är inte bara med charterbolagen det går att flyga till Teneriffa med och det är faktiskt möjligt att flyga till Teneriffa året om till någon av ön två flygplatser.

Två flygplatser på Teneriffa

Det går att flyga till Teneriffa till både norra flygplatsen och den södra flygplatsen. Den norra flygplatsen som heter Aeropuerto de Tenerife Norte eller Los Rodeos trafikeras mestadels av det spanska inrikesflyget och fraktflyg medans den södra flygplatsen som heter Aeropuerto de Tenerife Sur Reina Sofía och som också är den största mest har charterflyg och lågprisflyg med inriktning på turismen.

Då Teneriffa inte är en så stor ö så är det inga problem att flyga till Teneriffas norra flygplats även om man ska till södra sidan eller vice versa. Det går bussar och taxi åt båda hållen och tar inte mer än en knapp timme. Mer information om de båda flygplatserna finns på aena.es.

Högsäsong/lågsäsong

Det går att flyga till Teneriffa året runt! Men att flyga till Teneriffa är allra lättast och billigast under högsäsongen som är från slutet av oktober till mitten av april. Under denna period finns det flera flygbolag som erbjuder direktflyg från Sverige, då främst till den södra flygplatsen. Dessa flygbolag är Ryanair och Norweigan. Flyga till Teneriffa kan man numera göra året runt med Norwegian! Med en smidig mellanlandning tar man sig till och från Teneriffa med Airberlin, Brussels Airlines, som dessutom flyger från Bromma Flygplats i Stockholm. Det går också att hitta flygresor/flygstolar hos charterbolagen Ving och TUI.

Att flyga till Teneriffa under lågsäsong (april-oktober) är också fullt möjligt. Norwegian flyger direkt på söndagar men i princip går det att flyga med Norwegian dagligen med en mellanlandning oftast i Oslo eller London. Att flyga till Teneriffa med en mellanlandning gör också Airberlin, Brussels Airlines och Iberia, som flyger till både södra flygplatsen och norra flygplatsen.

Teneriffaportalen tipsar!

Det finns en bra webbtjänst som hjälper dig att hitta flygresor som också kombinerar olika flygbolag där t ex en mellanlandning krävs. Detta är speciellt användbart under lågsäsongen då det kan vara lite svårare att hitta bra flygresor. Kolla in www.kayak.se!

Ett annat tips är att flyga till/från Gran Canaria under lågsäsong där t ex Norwegian erbjuder direktflyg året om. Mellan Teneriffa och Gran Canaria kan man sedan flyga inrikes med Binter eller åka båt med Armas och Fred Olsen.