UPPDATERING (12 okt 11:27): Orkanen Leslie kommer enligt senaste prognos att passera rakt över Teneriffa, men mycket försvagad. Innan ankomsten som nu beräknas till natten mellan söndag och måndag så kommer Leslie att först nedgraderas till en tropisk storm och väl över Teneriffa så ser försvagas ytterligare till att bli ett vanligt lågtryck.

Orkanen Leslie går över Teneriffa

UPPDATERING (9 okt 08:40): Den senaste prognosen för orkanen Leslie är att den nu väntas närmare Teneriffa och Kanarieöarna jämfört med senaste prognosen. Just nu så kommer orkanens ytterkant att beröra La Palma, vilket troligtvis kommer att ge hårda vindar över Teneriffa också.

Orkanvindar över La Palma
Orkanen närmar sig Teneriffa igen

UPPDATERING (8 okt 12:25): Enligt National Hurricane Centers senaste prognos väntas Leslie ändra riktning och gå mer norrut, emellan Madeira och Azorerna. Dock är inte faran över för Teneriffa och Kanarieöarna då ett sådant här oväder är oförutsägbart vart det tar vägen.

Orkanen Leslie ändrar riktning Teneriffa
Orkan närmar sig Teneriffa

Orkanen Leslie med en kategori 1 befinner sig nu mitt i Atlanten och väntas nå Kanarieöarna tidigt på torsdagen. Orkanen kommer troligtvis att nedgraderas från kategori 1 till en så kallad tropisk storm som kommer att ge mycket hårda vindar och rikligt med regn. Ovädret sägs ska passera snabbt med början på torsdag morgon. Det är ännu oklart exakt vilken väg orkanen kommer att ta, men som det ser ut nu så kommer den att passera mitt emellan Madeira och Kanarieöarna, men kan mycket väl svänga mer söderut och direkt träffa Teneriffa och dom andra öarna.

Vi kommer löpande att rapportera om orkanens framfart här på Teneriffaportalen. Det går också bra att följa väderutvecklingen genom Teneriffaportalens vädersida som finns här: