Karneval i Los Cristianos 2017

 

Uppdaterad 2017-03-18
Karnevalen i Los Cristianos är nu igång och pågår mellan 17 mars till 27 mars och festligheterna är som vanligt centrerade runt Centro Cultural (Kulturhuset) och den stora parkeringen bredvid som spärrats av med en stor scen där bland annat där kandidaterna till årets Karnevalsdrotting presenterades.

Kandidater karnevalsdrottning Karneval i Los Cristianos 2017
Kandidater karnevalsdrottning Karneval i Los Cristianos 2017

I dag, lördagen den 18: e klockan 16 börjar karnevalen i Los Cristianos med en perukfest (Whig party), vilket är ett nytt inslag från förra året. Perukerna som ses är ofta yviga och färgstarka. Radiokanalen Europa FM pumpar ut musik från stora scenen. Därefter är det dags för öppningsparad som avgår från Veronicas kl 19:00 genom Playa de Las Americas till Oasis Shoppingcentrum. pnings Parade från Veronicas på 7:00 med till Oasis köpcentrum. Även om den stora karnevalsparaden som går av stapeln nästa söndag får den största uppmärksamheten så är öppningsparaden minst lika sevärd med ett större urval av musikgrupper och dansare.

Imorgon, söndagen den 19:e mars ges en middagskonsert från Arona Music Band på Plaza de la Pescadora. Det blir också en del mindre gatuparader runt samlingsplatsen mellan Stora scenen och Centro Cultural (Kulturhuset, varav en klockan 17 och en annan klockan 18.