Du visar för närvarande Ge bort fastighet eller lägenhet i gåva

Ge bort fastighet eller lägenhet i gåva

Äger du en lägenhet, hus, fastighet eller ett landområde på Teneriffa och går i tankarna att vilja efterskänka din egendom till någon i familjen eller annan när och kär? Då ska ett gåvobrev upprättas!

Vad är gåvobrev?

Ett gåvobrev är en juridisk handling som man upprättar när något ska ges bort av värde. Det kan till exempel vara en bostad, pengar, ett föremål, värdepapper eller något annat som innehar ett ekonomiskt värde.

Ett gåvobrev ska innehålla följande:

  • Information om vad det är som ska ges bort
  • En så utförlig beskrivning som möjigt av gåvan
  • Info om vem som är gåvogivare och gåvotagare
  • Överlåtelseförklaring
  • Definiering av eventuella villkor, till exempel hur gåvan får användas och när gåvan ska tillträdas.
  • Underskrifter av gåvogivare och gåvotagare

Skillnader mellan olika länder

Men att upprätta ett gåvobrev skiljer sig mellan olika länder och därtill beroende på vad som ska ges bort i gåva, samt i vilken situation du befinner dig i. Bor du på Teneriffa, är svensk medborgare och äger en fastighet eller lägenhet i Sverige så kan du ge bort din gåva enligt svensk lagstiftning. På gåvobrevfastighet.nu finns all information om hur du ska göra för att ge bort en fastighet i gåva i Sverige.

Äger du en egendom på Teneriffa måste du följa spansk lagstiftning för att ge bort en lägenhet, hus eller tomt som gåva. På taxadora.com finns information om vad som gäller när ett hus eller lägenhet ska ges bort som gåva i Spanien.