Du visar för närvarande Hyra bil på Teneriffa
Hyra bil på Teneriffa

Hyra bil på Teneriffa

Allt du behöver veta om att hyra bil på Teneriffa

Att hyra bil på Teneriffa har blivit populärt för att utforska ön eller för de som stannar under en längre period och behöver bil. Att hyra bil på Teneriffa är relativt enkelt och lite billigare än att hyra bil i Sverige. Utbudet av biluthyrare är stort med dom flesta etablerade uthyrarna representerade blandat med lokala biluthyrare.

Biluthyrare på Teneriffa

Vill du hyra av de stora och globala så finns Avis, Hertz, Sixt Europcar som har svenska bokningssidor på internet men som ibland tar ut fantasisummor i deposition. Som pålitliga alternativ finns också de lokala biluthyrarna Goldcar, Cicar, Pluscar och Autoreisen som oftast är ett bättre och billigare alternativ jämfört med de globala. Samtliga har uthyrningskontor på båda flygplatserna och i de större orterna samt turistorter.

Ute på orterna finns också många lokala biluthyrare men som kan vara både dyrare eller billigare och där finns det också alltid möjlighet till att förhandla om priset vilket i princip är omöjligt hos de större.

Trafiken på Teneriffa

Trafiken på Teneriffa är inte så hetsig som man kan tro, vilket dels beror på att spanjorena på senare år blivit mer medvetna om trafiksäkerhet men också då det bor och vistas väldigt många olika nationaliteter på ön vilket bidrar till en mer försiktig attityd i trafiken. Inne i tätorter och på mindre vägar går det undan medans på motorvägen andra större vägar går det inte lika fort. Vägnätet är relativt bra och det går att ta sig runt hela ön. Det finns en fin motorväg som löper runt lite mer än halva ön, från Puerto de la Cruz i nordväst, via Santa Cruz och hela östsidan och förbi Los Cristianos ända fram till Adeje. Det finns också bra vägar ända upp och förbi vulkanen Teide. Även mindre vägar håller i regel bra standard med räcken där det är smalt och brant och bra asfalt.

Teneriffaportalen rekommenderar

Ska du hyra bil under en kortare period rekommenderas Orcar som är en filial till Autoreisen. Orcar brukar vara det billigaste alternativet och erbjuder möjligheten att att hämta och lämna på flera ställen, bl a på båda flygplatserna på Teneriffa. Orcar tar vanligtvis inte ut någon deposition som Hertz, Avis, Europcar m fl gör.

För dig som vistas en längre tid på Teneriffa finns det bilverkstäder som bedriver uthyrning, fast till ett mycket bättre pris jämfört med vanliga biluthyrare. I Chafiras strax söder om Teneriffas södra flygplats finns flera bilverkstäder som erbjuder biluthyrning. Eller varför inte privatleasa en bil i minimum 3 månader genom Car Leasing Tenerife!