Coronarestriktioner på Teneriffa
Den kanariska regeringen beslutade ikväll att att inom de närmaste 14 dagarna införa hårdare restriktioner.

För att parera smittspridingen som sker på Teneriffa och dom andra öarna kommer gränsen för allmänna sammankomster att sänkas från 10 personer till 6 personer. Även "rörligheten" kommer att bli begränsas till "endast nödvändig / med giltiga skäl", men exakt vad är ännu inte klart. Barer kommer att behöva minska kapciteten till en tredjedel med max 6 personer per bord/sällskap. Max tillåtet antal gäster på terasser begränsas till 50% av kapaciteten. All sådan verksamhet måste stängas senast kl 23:00.

Hårder restriktioner kommer även att införas för kommersiell verksamhet, butiker, ungdoms- och fritidsverksamhet, bifografter, museer, teatrar och nöjesverksamhet.

Idrott får utövas med max 25 deltagare, kontaktsport är förbjuden och idrottsevenemang kommer fortsätta med totalt publikförbud.

Teneriffas borgmästare José Manuel Bermúdez uppmanar invånare och turister att "ta ansvar" och "hålla distans" under tiden dessa restriktioner gäller. Det är en stor uppoffring vi alla gör och vi måste samarbeta säger han.

Orginalartikel finns att läsa på Diario de Avisos (på spanska) här: https://diariodeavisos.elespanol.com/2020/11/tenerife-reducira-aforos-y-las-reuniones-deberan-de-ser-de-un-maximo-de-diez-personas/