Du visar för närvarande Utflykt till Costa del Sol
Costa del Sol Spanien

Utflykt till Costa del Sol

Många som är ifrån Teneriffa, eller som bor permanent på ön brukar också trivas på fastlandet. Till Costa del Sol och Málaga tar det knappt 2 timmar med flyg, vilket gör södra Spanien till ett område dit många bofasta från Kanarieöarna åker till.

Costa del Sol

Den spanska solkusten är kanske den mest kända delen i hela Spanien för oss svenskar och nordbor. Hit har vi vallfärdat under många årtionden tillbaka. Costa del Sol som ligger utmed den sydvästra kustdelen av Andalusien är precis som Teneriffa solsäkert, men har kallare vintrar. Frågar man dom som bor där så säger dom att det gärna skulle kunna få vara lite varmare på vintrarna, men å andra sidan så tycker man också att det kan vara skönt att få klä på sig lite mer under vintertid. På Teneriffa finns inte den variationen på samma sätt, möjligtvis i de norra delarna där vädret kan vara mer varierande under vinterhalvåret.

Orter att besöka

Från trivsamma Estepona i väster till Nerja i öster sträcker sig Costa del Sol. Men det är framförallt orter som Marbella, Fuengirola och regionhuvudstaden Málaga som de flesta åker till när man besöker den spanska solkusten. Till skillnad från Teneriffa så tycker många att Costa del Sol har en större variation där man får mer av följande:

  • Fina stränder
  • Storslagen natur
  • Lyx och flärd
  • Närhet till flera stora stadsområden

Precis som på Teneriffa är det populärt att köpa bostad i Spanien och många väljer att göra det på Costa del Sol. Många mäklarfirmor som finns på Kanarieöarna finns också på fastlandet, så du kan också kontakta din lokala mäklare i Los Cristianos, Playa de las Américas eller vart du nu befinner dig på ön.

Resa till Costa del Sol

Förbindelserna med fastlandet är mycket viktiga och därför är det lätt att ta sig med flyg till och från det spanska fastlandet. Teneriffa har 2 flygplatser, en i norr och en i söder. Det går fler inrikesflyg från den norra flygplatsen, vilket kan vara bra att ha i åtanke. Bor du på den södra sidan så tar det inte mer än 1 timme till flygplatsen i norr. Det finns flera flygbolag att välja mellan. Här är några exempel på spanska flygbolag:

  • Iberia Airlines
  • Binter Canarias
  • Vueling Airlines
  • Air Europa

Vänligen besök respektives flygbolags hemsida för att se om det finns aktuella resor till och från Teneriffa om du tänker resa.

Vädret i Marbella med omnejd

Vädret på Costa-del-Sol är inte riktigt lika bra jämfört med Teneriffa. Vintrarna är kallare och det regnar också mer, speciellt under februari och mars då det kan regna i flera veckor. Men värmen brukar komma i mitten eller slutet av Mars och sedan vara fram till och med november. Det finns en bra sida om vädret i Marbella där det också finns länkar till livekameror så att man kan se vädret just nu.