Du visar för närvarande La Vieja fisk och skaldjursrestaurang på Teneriffa
La Vieja Teneriffa

La Vieja fisk och skaldjursrestaurang på Teneriffa

En riktig fisk och skaldjursrestaurang på Teneriffa

Det som lätt kan glömmas bort i det turistbetonade restaurangmyllret på Teneriffa är att det faktiskt är en ö mitt i Atlanten där fisket är den egentliga huvudnäringen, vilket inte gör det lättare att hitta en riktigt bra fisk och skaldjursrestaurang på Teneriffa. Men i den mysiga och lilla fiskebyn La Caleta som bara ligger ett stenkast från turistmyllret i Fañabe ligger fisk- och skaldjursrestaurangerna tätt utmed den lilla viken. Tidigare fungerade viken som en viktig på- och avstigningsplats men efter att hamnverksamheten upphörde har La Caleta profilerat sig som en liten genuin fiskeby med hög standard på restauranger.
Fisk och skaldjursrestaurang La Vieja på Teneriffa

La Vieja Teneriffa

Restaurante La Vieja ligger mitt i den lilla havsvik som La Caleta är uppbyggd runt och är en fisk- och skaldjursrestaurang som blivit ett riktmärke för kanarisk fisk- och skaldjursgastronomi av högsta kvalitet. Namnet "La Vieja" är hämtat från fisken med samma namn som är en mycket populär fisk bland ortsborna tack vare den utsökta smaken och delikata konsistens. La Vieja drivs av José Pedro Delgado, mer känd som "Chechu" som bland annat ligger bakom Restaurante La Rana som är en annan omtalad restaurang på Teneriffa.

La Vieja har omnämnts i flera fina sammanhang och finns bland annat med i Guia Repsol. La Viejas rykte har gjort den till en välbesökt restaurang och bokning rekommenderas i förväg och kan göras direkt på La Viejas hemsida.
Fisk och skaldjur på La Vieja Teneriffa

Så som fisk och skaldjur ska smaka!

På La Vieja vet man hur man tillagar och smaksätter fisk och skaldjur enligt fin kanarisk tradition. All tänkbar lokal fisk och skaldjur går att få i alla möjliga former. Vad sägs till exempel om grillade jätteräkor med klassiska kanariska dippsåser, eller färsk fångad hummer. En annan rekommendation är fisk- och skaldjurspaellan med färsk hummer som smakar något utöver det vanliga.

Inredningen och atmosfären är inbjudande i klassisk Teneriffastil där turisterna gärna sätter sig ute på den stora terrassen medans lokala ortsbor och spanjorer föredrar den familjära stämningen inne i restaurangen.

Prisnivån på La Vieja är lite högre men det är värt varenda öre för att få uppleva kanarisk gastronomi på en hög kulinarisk nivå.
La Vieja restaurang på Teneriffa

Teneriffaportalens betyg

  • Mat
  • Dryck
  • Atmosfär
4.3
Hitta till La Vieja