Du visar för närvarande Befolkning på Teneriffa
Befolkning Kanarieöarna

Befolkning på Teneriffa

Befolkning Teneriffa

Befolkningen på Teneriffa upgick till 933 419 enligt den senaste statistiken från statista.com. Statistiken innefattar personer som är skrivna på Teneriffa och då är alltså inte turister och besökare medräknade. Teneriffa som är en mycket välbesökt turistö besöks årligen av mer än 5 miljoner, vilket gör att det är många människor som vistas på Teneriffa.

Befolkning Kanarieöarna

Totalt så uppgår Kanarieöarnas befolkning till 2 188 626. På Teneriffa bor det flest, följt av Gran Canaria som har en befolkning som uppgår till 859 910. Det är lätt att tro att det Gran Canaria både är större och mer befolkat än Teneriffa, men så är det alltså inte. Men de båda öarnas befolking utgör den stora majoriteten av befolkningen på Kanarieöarna. Tredje största befolkningen på Kanarieöarna finns på Lanzarote med 148 468 innevånare, följt av Fuerteventura med 118 574, La Palma 83 963, La Gomera 21 817 och slutligen El Hierro där det bara bor 11 003 personer.

Klick här för större bild »
Befolkning på Teneriffa

Befolkning Teneriffa

Den största staden på Teneriffa är Santa Cruz de Tenerife där det bor 206 593 personer (Wikipedia), men med sina förorter och La Laguna så bor det över 500 000 i detta område. Näst största område är "Södra Teneriffa" där det numera bor över 300 000 personer där Arona (Los Cristianos) är störst med sina 79 448 innevånare. På den norra sidan av Teneriffa finns en annan popluär ort, Puerto de la Cruz med en befolkning som uppgår till 30 483 personer.

I lokapress finns en artikel (på spanska) om befolkningsökningen på södra Teneriffa med intressant fakta och kuriosa. Klicka här för att läsa artikeln i Diario de Avisos
Svenskar på Teneriffa

Svenskar på Teneriffa

Enligt uppgifter bor det 1 319 svenskar på Teneriffa, det vill säga personer som är registrerade som boende på Teneriffa. Flest svenskar finns i och runt Los Cristianos där det bor 517 svenskar, följt av Puerto de la Cruz med 143 bofasta svenskar och i Adeje finns det 141 svenska innevånare. Resterande bor utspridda runtom Teneriffa. Intressant är det endast bor 43 svenskar i huvudorten Santa Cruz de Tenerife.

Det man också har noterat är att det är väldigt mycket italienare som bor i Los Cristianos. För 10 år sedan var det ganska få italienare boendes på Teneriffa till att ha blivit den största gruppen som bosätter sig på ön, främst runt Los Cristianos, där det nu bor över 7 000 italienare, vilket motsvarar 10% av alla innevånare i Los Cristianos och Arona.

Mer information och detaljer om svenskar på Teneriffa finns på epa.com.es.