Du visar för närvarande Stor bilguide: hyra köpa bil på Teneriffa
Hyra köpa bil på Teneriffa

Stor bilguide: hyra köpa bil på Teneriffa

Teneriffaportalens stora bilguide om att hyra köpa bil på Teneriffa

Att ha bil på Teneriffa är det bästa alternativet för att ta sig runt ön. För turisten som är 1-2 veckor på Teneriffa är hyrbil att bra alternativ men det finns en hel del som man behöver känna till och vilka biluthyrare som är de bästa, vilket går att läsa om här på Teneriffaportalen. För den som vistas än längre tid på ön så finns prisvärda alternativ som att hyra av en bilverkstad och ska du köpa bil så finns det en hel del att tänka på.
Köpa bil på Teneriffa

Köpa ny bil på Teneriffa

Dom flesta större bilmärkena finns att köpa på Teneriffa. Runtom på ön finns Dom allra vanligaste bilmärkena som finns att köpa på Teneriffa är Seat, Volkswagen, Hyundai, Ford, Mercedes, Citroën m fl som alla har egna bilhallar med auktoriserade återförsäljare. Dom flesta finns i området Las Charfiras på södra sidan av ön. Det finns även bilåterförsäljare som jobbar med både import av vissa bilmärken och modeller samt lite lyxigare bilar. Priserna på nya bilar ligger lite lägre jämfört med Sverige och andrahandsmarknaden är stark på ön vilket gör ett nybilsköp till en ganska trygg investering.

Köpa begagnad bil på Teneriffa

Då andrahandsmarknaden är stor på Teneriffa så finns det många begagnade bilar till salu. Det man ska tänka på gällande köp av begagnad bil på Teneriffa är att priserna till och med kan vara lite högre än i Sverige, detta då andrahandsmarknaden på bilar är stark beroende på att kanariernas prioriterade investering är bilar till förmån för boende och resor m.m. Man ser ofta bilar som är till salu runt om på gator i tätorter och städer, men man ska vara försiktig att köpa direkt av privatpersoner då man på Teneriffa ärver eventuella skulder på bilen, vilket en och annan säljare sätter i system. Då är det säkrare att köpa en begagnad bil av en bilfirma.
Hyra bil på Teneriffa

Hyra bil på Teneriffa

Det finns många som hyr ut bilar på Teneriffa, både världskända biluthyrare som finns runt hela världen men också mindre/lokala uthyrare som oftast är nära till hands, speciellt i turisttäta områden men som tar betalt därefter. Behöver du hyra bil under din semestervistelse eller för andra korttidsbehov så ska du kolla in vårat tidigare inlägg om att hyra bil på Teneriffa som finns här Hyra bil på Teneriffa.

Teneriffaportalen tipsar!

För den som vistas en längre tid eller bor på Teneriffa så rekommenderas att hyra bil av en bilverkstad eller liknande som erbjuder bra och servade bilar 20-40% billigare än biluthyrningsföretagen. En bilverkstad som flera svenskar brukar hyra av är Rachaels Motors som ligger i Las Charifas nära den södra flygplatsen. Hemsida saknas men det går bra att ringa för att kolla pris och tillgänglighet på +34 922 73 52 50 ...och det går bra att prata engelska.
Ta bilen till Teneriffa

Ta bilen till Teneriffa

Det är många som inte känner till att det faktiskt går att bila till Teneriffa. Från Huelva och Cadiz i södra Spanien avgår bilfärjor året runt, flera gånger i veckan med både Armas och Trasmediterranea. Båtresan mellan Spanien och Teneriffa är ganska lång, ca 2 dygn beroende på väder och vind och det rekommenderas att boka en hytt även om det kostar lite extra. Väl på Teneriffa får man lov att ha en utlandsregistrerad bil i 6 månader innan man antingen för ut bilen från Teneriffa och återvänder eller omregistrerar bilen med spanska registreringsskyltar. OBS! en omregistrering kan bli en dyr historia då den baseras på bilens uppskattade andrahandsvärde.