Du visar för närvarande Padel på Teneriffa
padeltennis på teneriffa

Padel på Teneriffa

Padel – den snabbaste växande sporten just nu

Padel är en är en blandning av tennis och squash, men är mycket lättare att lära sig, vilket gör det enkelt att komma igång med Padel. Sporten kom till så sent som 1974 i Argentina och har vuxit snabbt i såväl Sydamerika som Spanien där den nu är den nästa största sporten. Men även i länder som Italien och frankrike är Padel på framfart. Namnet Padel kommer från det engelska ”paddle” och betyder spadformat redskap eller klappträ. Det har funnits och finns flera olika stavningar på idrotten som paddle, paddel, paddle tennis etc. Paddle tennis är dock en annan racketsport och det namn som är korrekt enligt Federacion Internacional de Padel (F.I.P.), är kort och gott, Padel.<br
1991 bildades International Federation of Padel i Madrid och 1992 spelades det första världsmästerskapet och har gjort så vartannat år sedan dess och nu med svenskspanjorskan Carolina Navarro Björk som världsmästarinna!</br

Att spela Padel

Padel spelas med en partner mot ett annat par. Många av reglerna kommer från tennisen. Sporten som är lik flera andra racketsporter har blivit populär då den är enkel att lära, social då man spelar dubbel, innehåller finess och spänning, inte bara råstyrka och krävande fysik.

Padel på Teneriffa

Vill du prova på att spela Padel så finns det en mycket fin utomhusanläggning i utkanten av Los Cristianos som heter Green Padel som Teneriffaportalen rekommenderar. Dom har ingen hemsida men däremot en Facebooksida med bilder och kontaktinformation.

Ännu fler padelanläggningar finns på denna Google Mapslänk

Padel i Sverige

Padel är den snabbast växande sporten i Sverige och det finns numera padelanläggningar i nästintill varenda ort. En av dom första padelbanorna invigdes i juli 2011 i Skanör Falsterbo.