Du visar för närvarande Karnevalen i Los Cristianos
Karnevalen i Los Cristianos Teneriffa

Karnevalen i Los Cristianos

Information om karnevalen i Los Cristianos

Information om karnevalen i Los Cristianos har nu släppts från officiellt håll av Arona Ayuntamiento (kommunen). Varför informationen om karnevalen i Los Cristianos kommit ut så sent sägs bero på att man vill försöka bevara karnevalen utan en så stor tillströmning av den mass-turism som finns i närliggande områdena Playa de las Américas, Fañabe m.fl. Men som de flesta redan känner till så går karnevalen traditionsenligt alltid av stapeln i början av mars.
Karneval i Los Cristianos

Karnevalsprogram

Karnevalen i Los Cristianos äger rum den 4-14 mars. Här listar vi godbitarna. Klicka här för att se det kompletta karnevalsprogrammet

Fredag 4 mars kl 21.00: Karnevalen öppnar med att presentera kandidaterna till valet av både barnkarnevalsdrottning och karnevalsdrottning (intill Valdes Center).
Lördag 11 mars: Den stora karnevalsdagen med karnevalståg genom hela Avenida Suecia till Plaza del Pescador och gatufester och festligheter till långt in på morgontimmarna.
Måndag 13 mars: Begravning av Sardinen - en spansk karnevalstradition som du kan läsa mer om här.
Karnevalsprogram för karnevalen i Los Cristianos

Karnevalen i Los Cristianos

Precis som många andra karnevaler på Teneriffa pågår karnevalen i Los Cristianos under 10 dagar med alla obligatoriska inslag. En karneval på Teneriffa pågår under flera dagar, ofta i två veckor och inleds med flera kröningar av olika karnevalsdrottningar, till exempel en äldre, en kvinna och ett barn. Under tiden för kröningarna pågår gatufester, konserter och familjära evenemang som varierar beroende på ort och karneval.

En karneval på Teneriffa avslutas med en karnevalsparad och "Sardinens" begravning som är en slags symbolisk ceremoni där man tar farväl av det gångna och välkomnar en återfödelse med nya krafter. Många spanska fester och festivaler brukar avslutas på liknande sätt där något ska brännas eller förstöras, t ex Piñatan som numera är en ceremoni som anammas mer och mer i länder som exempelvis Sverige.

Mer om karnevaler på Teneriffa kan du läsa om här i ett tidigare inlägg.