Du visar för närvarande Internet Teneriffa
internet teneriffa

Internet Teneriffa

Så här får du tillgång till internet Teneriffa

Internet Teneriffa, eller Wifi/3G/bredband fungerar mycket bra på Teneriffa som numera fått fiber på vissa ställen som ger ett blixtsnabbt internet.

Hotellen erbjuder vanligtvis Wifi, men ofta mot en oskälig ersättning. Restauranger och caféer erbjuder nästa alla gratis Wifi – fråga bara efter Wifi där du är så brukar det lösa sig. Det brukar också fungera bra att använda sitt svenska abonnemang genom s k Roaming. En stor myt är att det skulle vara jättedyrt att använda sin svenska mobil för att surfa och ringa med men det är numera bara ett fåtal abonnemang som låter kostnaderna skena iväg. Ett måttligt användande är vanligtvis bara 2-3 gånger dyrare jämfört med hemma.

Tips! Köp ett Comviq kontaktkort och tanka ”fast pris/vecka” för 45:-/vecka inklusive 0,4 Gb surf och lägg till tilläggstjänsten ”Fyll på + saldo” för 40:- så betalar du endast 95:-/veckan och då kan du ringa hem och ta emot samtal från Sverige och surfa/läsa e-post m.m. Det blir garanterat billigare än att köpa Wifi från hotellet som allt för ofta inte fungerar speciellt bra.

För dig som åker på semester till Teneriffa i 1-2 veckor rekommenderas användning av hotell-, restaurang- och caféers Wifi, eller eget via roaming

Internet Teneriffa för kortare vistelser

För dig som vistas på Teneriffa en kortare period (1-6 månader) rekommenderas att inhandla ett kontantkort från någon av de lokala operatörerna Movistar, Vodafone, Orange, Yoigo m fl. I vissa fall kan det till och med löna sig med att skaffa ett abonnemang och samtidigt få med en router/accesspunkt på köpet. Priserna är generellt lite billigare jämfört med Sverige.

Internet Teneriffa för längre vistelser eller permanent boende

För det som stannar en längre period eller bor på Teneriffa rekommenderas ett abonnemang hos ovan nämnda operatörer, eller varför inte se om du kan få fiber indraget till ditt hus eller lägenhet!

…det går alltid att fråga grannen om den har ett bra internet och om man vill dela med sig – en bra affär för både dig och din granne. 🙂