Du visar för närvarande Fotboll på Teneriffa
Fotboll på Teneriffa

Fotboll på Teneriffa

Se Segunda Divisiónlaget CD Tenerife spela fotboll på Teneriffa

Det spelas högklassig fotboll på Teneriffa och öns bästa fotbollslag heter CD Tenerife som spelar i Spanska Segunda División, motsvarigheten till Svenska Superettan. CD Tenerife kommer från ön största stad Santa Cruz de Tenerife där också hemmaarenan ligger som heter Estadio Heliodoro Rodríguez López. Arenan rymmer 24 000 åskådare och vanligtvis är det mellan 7000-10 000 åskådare på matcherna, men på större matcher är det fullsatt, som när ärkerivalen Las Palmas från Grannön Gran Canaria kommer på besök. Fotboll på Teneriffa / Segunda Liga håller högre klass än t ex Allsvenskan hemma i Sverige så varför inte passa på att se på fotboll på Teneriffa.
Fotbollsmatch på Teneriffa

Om CD Tenerife

CD Tenerife bildades redan 1922 och kallas för Blanquiazul som betyder "De blåvita" på spanska, vilket anspelar på klubbens färger som återfinns i klubbmärket och Teneriffas flagga som är blå med ett vitt kryss, inte att förväxla med Skottlands snarlika flagga.
CD Tenerife ligger nu i Segunda Liga som är Spaniens motsvarighet till Superettan i Sverige, men har spelat 13 säsonger i högsta ligan (La Liga), senast säsongen 2009/2010. CD Tenerife har dock aldrig vunnit ligan men har såväl två femteplaceringar i högsta ligan, en semifinal i Spanska Cupen (Copa del Rey) och klubbens kanske största framgång någonsin, semifinal i UEFA-cupen 1997.
1996-1998 spelade målvakten Bengt Andersson för CD Tenerife innan han återvände hem till IFK Göteborg.
Fotbollspublik på Teneriffa

Att ta sig dit

CD Tenerifes arena Estadio Heliodoro Rodríguez López ligger mitt i centrala Santa Cruz vilket gör det lätt att ta sig till och från arena oavsett om man kommer med bil eller buss. Från busstationenTerminal de Guagua intill El Corte Inglés, dit de flesta bussarna anländer är det bara 10-15 minuters gångväg till arenan. Kolla på Titsas hemsida för busslinjer och tidtabeller.

Åker man bil rekommenderas att parkera en bit bort från arenan då det ofta blir köer, framförallt efter matcher. Vill man parkera nära så finns det ett och annat parkeringsgarage/hus som rekommenderas, då det i allmänhet är mycket svårt att hitta parkering på gator och i synnerhet i samband med matcher.
Fotbollsfans på Teneriffa

Biljett- och supporterinformation

Biljetter till CD Tenerifes hemmamatcher köper man på arenan i biljettluckorna som ligger mellan puerta 5 och 6. En biljett kostar mellan 15-30 € och det är i regel god tillgång till biljetter på både kort- och långsidor. Inne på arenan säljs lättare förtäring och drycker. För den som vill köpa supporterprylar så finns det flera olika försäljningsställen runtom arenan innan match.
Det är heller inget problem för besökare med rörelsehinder att ta sig in på arenan. Fråga i biljettluckorna om information eller om assistans behövs.

Mer officiell information finns på CD Tenerifes hemsida.

På barer och restauranger runtom arenan samlas fotbollsfans och olika supportergrupperingar innan match för att äta, dricka, umgås, vilket är ett trevligt inslag att ladda upp inför match med.