Du visar för närvarande Djurparker på Teneriffa
Djurparker på Teneriffa

Djurparker på Teneriffa

Teneriffaportalens guide om djurparker på Teneriffa

Det finns många djurparker på Teneriffa trots att ön är så liten. Dom flesta djurparkerna finns på Teneriffas södra sida, runt Los Cristianos, Playa de las Americas och Adeje men den allra största ligger utanför Puerto de la Cruz på ön norra sida.
Jungle Park Teneriffa

Djurparker på Teneriffa

Loro Parque är den största och mest besökta av alla djurparker på Teneriffa och anses som en av de bästa djurparkerna i hela Europa! På Loro Parque kan du se delfin- och spektakulära späckhuggarshower, titta på alla möjliga papegojor och se massivs av olika utrotningshotade djurarter. Besök Loro Parques hemsida för mer information.

Att besöka Jungle Park är som att komma direkt till djungeln med många klassiska djurparksdjur som lejon, tigrar och leoparder men också shower med örnar och sjölejon som det också finns möjlighet att få simma tillsammans med. Besök Jungle Parks hemsida för mer information.

Monkey Park är en mindre djurpark som ligger i utkanten av Los Cristianos där man förutom apor kan se lemurer och sködpaddor m.m. Monkey Park är från början en avelspark för utrotningshotade apor men som bedriver öppen djurpark. Man är extra varsam med shower och låter inte djuren utsättas för något som skulle vara onaturligt för dem. Besök Monkey Parks hemsida för mer information.

I närheten av Los Cristianos finns också Camel Park som är mer som en gård för uppfödning av dromedarer och andra typiska lantgårdsdjur som får, åsnor, hästar m.m. där man kan rida på dromedarer. Camel Park är mycket mysigt och gemytligt och familjen som driver Camel Park är trevliga och engagerade. Besök Camel Parks hemsida för mer information.
Loro Parque Teneriffa

Inträde / faciliteter

Inträdena varierar och kan jämföras med priserna för motsvarande i Sverige, vilket kan tyckas lite dyrt, men djurparker på Teneriffa håller hög klass och är värda sina besök. Entrébiljett på t ex Loro Parque kostar mellan 37€-56€. För svenskar som är Recidencia i Spanien erbjuds entré till ett lägre pris på de flesta djurparkerna.

TIPS! Biljetter kan vanligtvis köpas i förväg på djurparkernas hemsidor till reducerat pris, men det finns många "på-plats-erbjudanden" hos försäljare runtom på Teneriffa där vissa också erbjuder paket med flera parker till bättre priser, men kolla också på djurparkernas hemsidor för diverse erbjudanden.

Precis som på djurparkerna i Sverige finns det ett liknande utbud av restauranger, förtäring och souvenirförsäljning. Dom större parkerna är också anpassade för rörelsehindrade.
Camel Park Teneriffa

Att ta sig dit

Det är både enkelt och billigt att ta sig till och från alla djurparker på Teneriffa genom framförallt alla gratisbussar som parkerna tillhandahåller. Det går till exempel bussar dagligen från södra Teneriffa till Loro Parque i norr. För information om busslinjer, hållplatser och avgångstider, kolla på parkernas respektive hemsidor/Facebooksidor.

Det går också bra att ta sig till djurparker på Teneriffa med bil och det är aldrig något problem med att hitta parkering. Behöver du hyra bil - kolla vår artikel om att hyra bil på Teneriffa.

TIPS! På helgerna är det oftast mindre besökare på djurparkerna vilket man kunde tro det motsatta om. Detta beror på att lördag/söndag är större transferdagar för turister.