Du visar för närvarande Cykla på Teneriffa
cykla på teneriffa

Cykla på Teneriffa

Cykla på Teneriffa

Det som lockar många att cykla på Teneriffa är den stora variationen för både racer-, mountainbike och motionscyklister och framförallt så erbjuder Teneriffa bra vägar och många rutter. Under januari, februari och mars är det många från Europaeliten som söker sig till Teneriffa för att träna då vädret är mer behagligt på Teneriffa vilket går att se i antalet fler cyklister ute på vägarna.

Är det säkert att cykla på Teneriffa?

Det är inte farligare att cykla på Teneriffa jämfört med t ex att cykla på vägarna i Sverige. Då Teneriffa dessutom är en liten plats med förhållande många cyklister så är också bilister och andra trafikanter mer vana med cyklister på vägbanorna. Dessutom är vägarna förhållandevis bra och ofta med tydliga vägrenar och inte så hårt trafikbelastade.

Cykla på Teneriffa (racer)

Racercyklingen på Teneriffa är inbjudande med en stor variation av plan landsväg och klättring. Den stora utmaningen för racercyklisten är klättringsrutten från Los Cristanos upp till vulkanen Teide på 55 km och med en höjdstigning på hela 2 100 m!

Cykla på Teneriffa (mountainbike)

För mountainbikecyklisten finns det i princip oändliga möjligheter beroende på hur man vill cykla. Mindre bergsvägar till tuffare naturterräng i olika svårighetsgrader.

Cykla på Teneriffa (motion)

På Teneriffa kan man cykla nästan överallt. Cykla i byn/staden du vistas i eller längst med stranden/kusten - i sin egna takt. Det finns gott om cykeluthyrare så det är bara att välja och vraka.

Hyra cykel på Teneriffa

Det finns många cykeluthyrare runt om på Teneriffa. I det svensktäta området Los Cristianos / Playa de las Americas finns en bra cykelaffär som heter Bike Point Tenerife som både säljer och hyr ut cyklar. Mer information om Bike Point Tenerife finns på deras Bike Point Tenerife.

Rutter på Teneriffa

Det finns många rutter att cykla på Teneriffa. På http://www.cyclinglocations.com/tenerife-routes/ finns några förslag.