Du visar för närvarande Coronavirus på Teneriffa
Coronavirus på Teneriffa

Coronavirus på Teneriffa

Coronovirus på Teneriffa

Här kommer vi att löpande rapportera och sammanställa statistik och fakta gällande COVID-19 Coronavirus på Teneriffa.
Statistik om coronavirus på Teneriffa

Statistik Coronavirus Teneriffa


21 apr: Antalet smittade med coronaviruset på Teneriffa uppgår nu till 1410 personer och 83 som har avlidit.

18 apr: Antal smittade med Coronaviruset uppgår till 1378 personer och 80 döda. Detta kan vara början på en rejäl inbromsning av smittan.

18 apr: Undantagstillståndet i Spanien och Teneriffa har idag förlängts till den 9 maj.

17 apr: 1367 personer har konstaterats smittade med Coronaviruset på Teneriffa och 76 personer har avlidit i sviterna.

10 apr: Det uppgår nu till 1080 personer som smittas av COVID-19 på Teneriffa. 63 har dött.

6 apr: 1080 personer är nu konstaterade med Coronasmitta på Teneriffa. 56 har avlidit.

3 apr: Antal konstaterade coronasmittade på Teneriffa uppgår till 893 personer. 48 personer har avlidit till följd av COVID-19.

2 apr: 826 stycken coronasmittade har nu konstaterats på Teneriffa.

31 mar: Kurvan över antal konstaterade fall av COVID-19 på Teneriffa har minskat något och uppgår nu till 741 stycken.

29 mar: Antalet smittade med coronaviruset på Teneriffa uppgår nu till 712 personer.

25 mar: Bara idag har 71 nya coronasmittade konstaterats. Totalt har nu Teneriffa 409 personer med coronasmittan. Med tanke på att turismen avtagit så är nu smittspridningen väldigt hög på Teneriffa i förhållande till antalet invånare.

24 mar: Många nya coronasmittade har upptäckts efter helgen på Teneriffa. Det är nu 338 personer som har konstaterats med COVID-19 på Teneriffa. Totalt på hela Kanarieöarna är det 517 personer.

22 mar: Den spanska regeringen beslutar att karantänen ska pågå i ytterligare 15 dagar. Detta gäller även för Teneriffa.

21 mar: 210 personer har konstaterats smittade av COVID-19 på Teneriffa. Totalt har 3 personer avlidit på Tenerifa till följ av coronaviruset. Alla har varit gamla med underliggande sjukdomar.

20 mar: På Teneriffa och resten av Kanarieöarna förbereder man nu att genomföra masstester av coronaviruset enligt lokala media Diaro de Avísos. Sydkorea är ett land som har lyckats få bukt med smittan genom att utföra masstester, smittspåra och agera, vilket har uppmärksammats av Kanarieöarnas Hälsodepartement. Metoden har som bekant fått beröm av WHO, till skillnad hur man valt att agera i andra länder som Sverige och Island. I och med att detta är en fråga som den kanariska regeringen kan hantera själva genom det "autonoma" styret som Kanarieöarna har så kommer man att till skillnad från det spanska fastlandet att som det nu ser att genomföra ett masstest på alla kanarieöar. Så bli inte förvånad om du skulle bli stoppad på gatan och topsad för ett Coronatest.

19 mar: Antalet smittade med coronaviruset på Teneriffa är nu 143 personer.

18 mar: Den spanska regeringen har idag beslutat att alla hotell i landet ska stängas ner.

18 mar: 119 personer har nu smittats totalt på Teneriffa.

16 mar: Idag har ytterligare 25 personer konstaterats smittade av Coronaviruset. Totalt har nu 91 personer smittats av Coronaviruset på Teneriffa. Sett till befolkningen så är det bara något mindre än i Sverige.

16 mar: 66 personer har nu blivit smittade av Coronaviruset på Teneriffa.

16 mar: Styret i Madrid och den Kanariska regeringen har kommit överens om att tillåta 20 flygningar per dag från fastlandet till Kanarieöarna. Flygen kommer endast vara tillgängliga för de som har medicinska själ att behöva besöka fastlandet, men också för att medborgare ska kunna återvända hem till öarna och fastlandet.

14 mar: Antalet smittade med Coronavirus stiger på Teneriffa, precis som i Spanien och uppgår nu till 60 personer. Totalt är nu 101 personer smittade på Kanarieöarna.

14 mar: TUI och VING ställer in alla resor! Båda resebolagen har nu högsta prioritet med att flyga hem resenärer som befinner sig på resa, eller som har en hemresa inbokad. Ving säger att om man har en hemresa innan den 21 mars så kommer den att ske som planerat, om inte annat meddelas. TUI säger att alla våra svenska gäster som är ute och reser för tillfället kommer att återvända från semestern som planerat. För mer information gå in på tui.se och ving.se.

14 mar: Hela Spanien kommer att försättas i karantän från och med måndag 16 mars. Alla måste hålla sig inne i sin bostad/hotell. Detta gäller under 15 dagar till att börja med. Man får endast ta sig till och från arbete, samt till mataffärer och Apotek/läkare/sjukhus. Vi återkommer med mer information gällande huruvida flygplatser kommer att vara tillgängliga för avfärd från Teneriffa, men det mest pekar på att båda Teneriffas flygplatser kommer att stängas ner. Mer information (på spanska) finns här.

14 mar: Antalet smittade i Coronavirus på Teneriffa har nu ökat till 63 personer.

14 mar: Första dödsfallet av coronaviruset har konstatetats på Kanarieöarna. Man har ännu inte gått ut med på vilken ö dödsfallet inträffade, men det rör sig om en 83-årig kvinna med underliggande sjukdomar.

13 mar: Spaniens president deklarerar att landet försätts i undantagstillstånd. Detta gäller också Kanarieöarna. Enligt lagförordningen 1/1981 kan myndigheter till exempel begränsa eller helt stoppa människor för att visats utomhus under en viss tid och stänga ner viktiga samhällsfunktioner m.m.

13 mar: Det är nu 45 personer med coronavirus på Teneriffa av totalt 63 fall över hela Kanarieöarna. Ännu inget dödsfall orsakat av coronaviruset på Teneriffa. Bara det senaste dygnet har 10 nya fall kunnat konstaterats, så precis som i Spanien så ser man en kraftig utveckling av antalet smittade på kort tid. En intressant jämförelse med utvecklingen i Sverige är att även om smittokurvan är brantare för Teneriffa jämfört med Sveriges så är smittograden per invånare bara lite mer än hälften av Sveriges smittograd. Så det är med andra ord idag större smittorisk i Sverige än på Teneriffa.

12 mar: På rekommendation av den spanska presidenten så beslutade den kanariska regeringen att stänga alla skolor på Teneriffa och alla andra Kanarieöar under två veckor.

25 feb: Det första coronavirusfallet påträffas på Teneriffa. Det är en italiensk man som åkt på semester till Teneriffa och hotellet H10 Costa Adeje Palace Hotel som italienaren bodde på försattes i karantän under två veckor.
Information om coronavirus på Teneriffa

Viktig information om Coronaviruset

Den spanska regeringen har upprättat ett särskilt telefonnummer (samma motsvarighet som det svenska numret 113 13) att ringa till om man har symptom som hosta, feber, huvudvärk, etc. eller om man har varit i kontakt med människor som har rest till riskfyllda områden som Madrid, Baskien eller Italien. Numret man ska ringa är 900 112 061 Genom telefonsamtalet kommer vidare åtgärder att fattas beslut om som till exempel provtagning, karantän m.m. Observera att telefonnumret 112 endast är till för nödsituationer och inte för information eller symptom av Coronavirus.

För att minska smittspridning uppmanas befolkningen att använda resurser sparsamt och rationellt.