Du visar för närvarande Åka ubåt på Teneriffa
Ubåten på Teneriffa

Åka ubåt på Teneriffa

Åk med en riktig ubåt på Teneriffa

Det är inte på många platser i världen man har möjlighet att kunna stiga ner under vattenytan med en riktig ubåt, men på Teneriffa - ön som har allt finns såklart den möjligheten. Submarine Safaris har erbjudit att åka med en ubåt på Teneriffa sedan 2007 och det är en mycket populär aktivitet och ett minne för livet.
Ubåt på Teneriffa

30 meter under ytan

När man ska åka ubåt på Teneriffa så gäller det att ta med och ladda kameran. När den gula ubåten lämnat marinan börjar färden nedåt som är kul att följa genom någon av alla de kameror som finns på ubåten. Under ubåtsfärden som pågår i cirka en timme kommer man få se alla möjliga fiskar, stora stingrockor, skeppsvrak och mycket mer. Som mest går ubåten ner på 30 meters djup, vilket gör att vissa färger försvinner. på ubåtsfärden medföljer både svensk och norsk guide som på ett inspirerande och intressant sätt serverar fakta, information och berättelser.
Inne i ubåten på Teneriffa

Pris och bokningsinformation

Bokningar görs enklast och billigast på ubåtens hemsida www.submarinesafaris.com, där det också går att finna en hel del information på olika språk, dock inte svenska. Bokar man via hemsidan så får man dessutom 15% rabatt, vilket kan bli en del då ordinarie pris för en vuxen är 53€ och 32€ för barn. Är man en större grupp så går det bra att göra en gruppbokning.
Ute på hamnpiren där ubåten ligger till finns det också möjlighet att boka direkt i ubåtsshoppen och där kan man också köpa med sig ett fint minne från ubåtsfärden.
Ubåtsbussen på Teneriffa

Att ta sig dit

San Miguel de Abona är en liten mysig hamnstad med drygt 16000 invånare som ligger på Teneriffas södra spets, alldeles bredvid Teneriffas södra flygplats. I San Miguels marina avgår ubåtsturerna och man kan ta sig dit med egen bil eller med Ubåtens egna gratisbussar som hämtar och lämnar passagerare runtom i de södra turistdelarna som Los Cristianos, Playa de las Americas och Fañabe. Gratisbuss bokas i samband med att man bokar ubåtsplatser.
Tar ni er det med bil så går det bra att faktiskt köra ut på hamnpiren och parkera där.